Наложително е да се зададе въпрос - как разследват разследващите. Ситуацията

...
Наложително е да се зададе въпрос - как разследват разследващите. Ситуацията
Коментари Харесай

Валя Ахчиева: Страхуват ли се прокурорите да разследват ефективно купения вот

" Наложително е да се зададе въпрос - по какъв начин проверяват проверяващите. Ситуацията в Гурково е като да плуваш в сярна киселина... Ние осветяваме, само че способените органи не проверяват. През годините са се утвърдили схеми по какъв начин прокуратурата и полицията да имитират активност, че проверяват, а в действителност няма следствие. Това потвърждават отминалите съвсем три месеца след моите разкрития - по какъв начин се вършат избори в община Гурково ". 

Това сподели пред БНР проверяващият публицист Валя Ахчиева по отношение на тематиката ѝ " Теория и процедура на пазаруването на ромски гласове " от края на април. 

Тя посочи, че към момента не е разпитана по случая, тъй като, " в случай че бъда разпитана, делото ще стане горещо, а схемите в Гурково си стоят ". 

" От 4-ти април досега нито един проверяващ служител на реда не е мръднал и милиметър в следствието. Пет здания с служители на реда в пет града - Стара Загора, Сливен, Казанлък, Твърдица и Гурково, не могат да обходят две ромски махали в Твърдица и в Гурково... Разпокъсаните досъдебни производства в няколко града по един проблем в никакъв случай няма да доведат до събиране на доказателства и очевидци. През последните три месеца десетки роми желаят да свидетелстват за пазаруване на гласове, само че няма пред кого. Ромите са в Гурково, проверяващите служители на реда са в Твърдица и в Казанлък, а наблюдаващите прокурори са в Сливен и в Стара Загора. Ромите даже желаят да станат предпазени очевидци ", добави журналистът в предаването " Неделя 150 ". 

Ахчиева акцентира, че темата с преселението на ромите от община в община или от страна в страна е трябвало от дълго време да премине в следствие на длъжностни лица от общинските администрации, които са позволили това. 

" Страхуват ли се прокурорите да проверяват дейно купения избор ".

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР